CPUFIX.NL
"No cure no pay!"

CPUFIX.NL ComputeronderhoudVervuiling van uw pc

De volgende onderdelen van uw pc raken ongemerkt vervuild: het Windows Register en de harddisk. Deze elementen moeten worden onderhouden wanneer u problemen met uw pc (traagheid, crashen van programma’s enz…) wilt voorkomen.

Het Windows Register

In het kort: het Windows register is het brein van uw computer. Alles wat betrekking heeft op de computerinstellingen is hier vastgelegd. Windows en programma's die geïnstalleerd zijn op uw computer gebruiken het Windows Register om belangrijke systeeminformatie of software instellingen op te halen of op te slaan. Het Windows register speelt dus een cruciale rol in Windows, als het gaat om stabiliteit en de performance van uw pc.

Naarmate u meer programma's op uw pc installeert worden er meer elementen aan het Windows Register toegevoegd en verwijderd. Hierdoor raakt het Windows register gefragmenteerd. Door deze fragmentatie duurt het opzoeken van belangrijke informatie steeds langer en dit leidt tot een trage computer. Ook zijn er programma's die fouten maken in het Windows register (als dit opzettelijk gebeurt heeft u een virus binnengehaald). Deze programma's wijzigen of verwijderen voor uw pc en software cruciale elementen. Dit resulteert uiteindelijk in programma’s die niet of niet goed meer werken.

Wat doen wij indien herstel niet meer mogelijk is?

Als uw pc niet meer hersteld kan worden kunnen wij uw besturingssysteem en software opnieuw voor u installeren. Uiteraard gebeurt dit alleen in overleg met u.

Een nieuwe installatie met behoud van gegevens houdt in:

  • Interne schoonmaak en hardware controle van uw PC.
  • Opnieuw installeren van het besturingssysteem (windows XP, windows 7,Vista met updates).
  • Installatie van een gratis of door u aan te schaffen virusscanner die u tegen virussen en spyware beschermt.
  • Het maken van een backup van uw documenten, favorieten, e-mail, e-mailadressen e.d. die na het opnieuw installeren van het besturingssysteem en andere software weer op uw pc worden teruggezet.
  • Het opnieuw instellen van de verbinding met uw (draadloze) netwerk.
  • Het opnieuw instellen van uw e-mail in het e-mailprogramma van uw keuze.
  • Het opnieuw installeren van uw printerdrivers.
  • Het opnieuw installeren van uw software, bijvoorbeeld Office Outlook, Word, Excel, uw software om cd’s of dvd’s te branden, uw virusprogramma enz…
  • Indien gewenst halen wij uw pc op en brengen hem weer bij u terug (hiervoor brengen wij voorrijkosten in rekening).


Heeft u last van een trage pc? Werken uw programma's niet meer zoals dat hoort?

Maak een afspraak met Cpufix en gun uw pc een nieuw leven!